Om mig

Helen Boreson Holmberg

Tyst kommer hosten-141

Ja, det här med måleriet, skapandet, har för mej varit något som jag haft med mej sen liten. Min, tyvärr sedan flera år bortgångna, mamma skapade alltid, dygnet runt, iaf i tankarna. Hon målade olja, akvarell, pastell. Tecknade, målade födelsedagskort/adresser på beställningar, klippte o klistrade. Sydde, vävde, broderade, stickade, ja hon ville allt. Tyvärr hann hon alldeles för lite. På grund av hennes intresse var det helt OK för mej som liten flicka att belamra hela köksbordet med massa papper och färger, pennor, sax och klister mm, mm. Under mammas sista 14 år gick vi dessutom på oljemålningskurs tillsammans, hon och jag.

Min dröm har under hela mitt liv varit att på något sätt kunna leva på mitt konstnärsskap, mitt skapande. Återge vår vackra natur. Få använda färger.

Hade i unga år en dröm om att bli kläddesigner tex, (ritade mängder med pappersdockskläder, i de läckraste färgkombinationer och kreationer, som liten/ung). Vilket som vuxen övergick i att fokusera enbart på att måla tavlor i olja.

För att utveckla mitt konstnärsskap har jag under åren både deltagit och hållit i kvällskurser. Jag har även gått flertalet intensivkurser i landskapsmåleri bland annat för Sune Rudnert och nu senast för Zachariah Kramer.

Efter att varit hemma i 18 år med mina 6 barn, gick jag en utbildning till konst&dekorationsmålare på Nordiska Akademien för Dekorativt Måleri och drömde om min egna framtid. Startade Firman Helen´s Konstmåleri, och kämpade på.

Fick helt utan förvarning, blev uppringd och tillfrågad, ett vikariat (som blev 2,5 år) som bildlärare på en högstadieskola. Var under flera år också oljemålningskursledare. Försökte marknadsföra min firma men nu blev det lite för mycket. Var snudd på att ”gå i väggen”, och tappade därmed mitt måleri, min inspiration, min längtan.

En stor sorg, det har ju alltid varit min livs dröm. och även min mammas.

Efter att ha haft en lång paus med mitt eget måleri är jag nu på gång igen, känner åter den intensiva längtan av att få skapa, jag ser åter igen en ljus framtid med mitt måleri.

Min dröm kan åter bli verklighet!3 thoughts on “Om mig

  1. Hej Helen!
    Så roligt att Du börjat måla igen!
    Vi har varit på Mantorps bibliotek och tittat på dina tavlor och även din dotters tavlor. Alla var mycket fina men vi tycker bäst om Dina tavlor de andra var lite för moderna för oss.
    Min favorit var Vårkänslor som gick direkt in i hjärtat – den var så vacker.
    Hälsningar KERSTIN och BENGT JOELSSON

  2. Hej. Mycket av din kost och dina tavlor tilltalar mig väldigt mycket och önskar få köpa om denna konst ärtill salu ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.